Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: orangeimoti
Категория: Бизнес
Прочетен: 143083
Постинги: 49
Коментари: 18
Гласове: 419
Недвижими имоти
Автор: orangeimoti Категория: Бизнес
Прочетен: 143083 Постинги: 49 Коментари: 18
Постинги в блога от Декември, 2009 г.

image

Екипът на
Orange Estates – Недвижими имоти пожелава весели коледни и новогодишни празници на всички свои клиенти и партньори!


Много здраве и успешни сделки през новата 2010 година!

 

Ако Вие търсите да закупите или да наемете имот – Вижте нашите най-атрактивни коледни предложения:

 

Можете да се информирате редовно за новостите на пазара на недвижими имоти: новини за недвижими имоти или да проверявате нашите най-нови предложения: недвижими имоти

А ако искате да ги получавате редовно и без усилие – абонирайте се за новините и за офертите с вашия RSS рийдър: RSS Новини ; RSS имоти

 

С пожелания за успешна 2010 година!

 

От екипа на Orange Estates Ltd.

Категория: Бизнес
Прочетен: 1339 Коментари: 0 Гласове: 1

image Съществува консенсус между специалистите, че пазарът на ваканционни апартаменти е подложен на тежки удари от кризата, сочат резултатите от запитване на Investor.bg. Въпреки това някои брокери дефинират пазара като „едно весело място”, защото това е един от малкото сегменти, където се реализират продажби в момента. Ще има обаче още 2-3 години, преди пазарът да възвърне стабилността си, смятат експертите.

 

Единствените сделки, които се осъществяват в момента са наемите и продажбата на хубави престижни имоти, каквито са някои от ваканционните апартаменти, смятат от Re/Max България. Естествено, ценови корекции не липсват и там. Ваканционни имоти се построиха предимно за ирландци и британци, които с малки изключение вече не присъстват на пазара, в резултат на което цените се понижиха с 30-40%.

 

Варна е атрактивно място за покупка на такъв имот, но ваканционният пазар там е сериозно засегнат и цените са претърпели известна корекция. Сделки с ваканционни апартаменти има в Банско, като равновесните цените там са 700-850 евро на кв, м, а основните купувачи са гърци, посочват от компанията.

 

„И всичко това е естественото развитие на нещата. Не може да се очаква, че някой ще прелети цяла Европа, за да дойде на море в България”, коментира Илиян Николов, регионален директор на Re/Max България, посочвайки, че разстоянието от Солун до Банско не е много по-голямо в сравнение със София - Банско.

 

Високи цени поддържат ваканционните апартаменти в луксозни комплекси, чиято себестойност цялостно остава висока, коментират от Orange Estates. Предимството на този имот е, че през времето, в което не се ползва от купувача, той може да бъде даден да се менажира. По наблюдения на агенцията ваканционни имоти се търсят донякъде от руснаци, а интересът от страна на англичаните е нулев.

 

Проблемът като цяло за имотния пазар е в голямата диспропорция между предлагане и търсене, която по преценка на Николов е 12-15 продавача към един купувач, тоест срещу един купувач стоят 12-15 продавача, които биха сключили сделка с него. Купувачът обаче продължава да се въздържа от покупка. Изключение е Варна, където има достатъчно сделки, за да се проследи някаква тенденция, но това е така, защото там има търсене не само от българи.

 

Според повечето от запитаните следващата и последващата година ваканционният пазар ще продължи да е в застой.

 

Бъдещето на ваканционния сектор ще се определя от доходите на населението. На инвестиционната активност на пазара у нас ще се отрази и ситуацията в Гърция, която в момента изпитва сериозни финансови проблеми. За пазара ще е добре цените да се задържат на сегашните нива – 700-800 евро на кв. м в Банско и над 1000 евро на кв. м на Златни пясъци, смятат от Re/Max. За Слънчев бряг не може да се каже нещо общо поради твърде широкия ценови диапазон там.

 

Положителни промени се очаква да има на пазара на ваканционните имоти в зимните курорти. По наблюдения на Re/Max вече има активност в Банско, като се очаква Пампорово скоро да последва тенденцията. На Боровец обаче, където цените вървят над 1000 евро на кв. м и то след понижение, сделки не се постигат.

 

Източник: Investor.Bg

Новини за имоти
Обяви - жилищни имоти  
Обяви - бизнес имоти
Обяви - ваканционни имоти
Категория: Новини
Прочетен: 915 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.02.2011 16:51
Повече от година след началото на кризата, почти няма страна, която да не е пострадала от спада на цените на недвижимите имоти, показва проучване на специализираната агенция ФНАИМ (FNAIM), цитирно в икономическото електронно издание Capital.fr.

Според публикацията пазарът на недвижими имоти вече започва да се съвзема в световен мащаб. След прегряването през годините преди кризата, сривът бе жесток в страните от Източна Европа: Украйна (-34 на сто), България (-28 на сто) и Русия (-10,8 процента), изтъква изданието.

Американският, британският и испанският пазар на недвижими имоти се е свил с между 8 и 10 процента от една година. Единствено няколко местни пазара са се отървали относително леко от бурята в сферата на недвижимите имоти. Благодарение на градове като Венеция, Флоренция и Рим, цените в Италия са нараснали средно с 3,1 на сто. А заради голямото търсене на средните класи и недостигът на жилища, пазарите в Китай и Бразилия също не са пострадали, отчитайки увеличение съответно с 2,6 и 5 процента.

От септември се наблюдава съживяване на продажбите и забавяне на спада на цените на жилищата в световен план. С изключение на търговските площи, секторът излиза от кризата, отбелязват експерти. Единствено увеличение на безработицата и натискът за замразяване ан заплатите биха могли отново да се отразят негативно на пазара догодина, заключава публикацията.

 


Категория: Бизнес
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 13.12.2009 17:15
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив